tisdag 20 november 2007

Mys-pysen

Har gått och fundrat ett tag på vad jag skulle sy för plagg av mönstren jag hittade på Röda Korset, och gjorde slag i saken när pojkarna fick en ny kusin-vitamin förra veckan. Klart grabben ska ha ett par mysbyxor. Nu var det visserligen inga muddvarianter med där, men jag klippte efter modellen med resårer nertill, kortade av lite både ner- och upptill, gjorde muddar av en randig interlock (ej E-slöjds) och tog en pingvin från ett mönstrat tyg som applikation. Hoppas de passar, mjuka blev de iallafall, om än lite större än jag trodde (klippte efter storlek 60 men de känns mer som 70). Framstyckena är smalare än på andra byxmönster jag sett, annars är det ju som vilket byxmodell som helst egentligen.

Sen var det en rejäl bit kvar av velouren jag haft liggande i hyllan så då passade jag på att klippa till en overall till F också, av Stilmönstret. Tog storlek 77 och förlängde ärmar + ben, la till en grenkil så det blir bättre plats för blöjan och modifierade kragen lite så den inte blir så spretig, nu när inte blixtlåset går ända upp. Är i valet och kvalet om jag ska sätta dit muddar, mycket av looken försvinner väl då men å andra sidan kanske det blir mer praktiskt och bärbart längre fram.
Hur som helst så sitter den ganska bra nu. Guldkommentaren kom från storebrorsan: "han ser ut som en partydansare!". Vet inte riktigt varifrån han fått det, vi har definitivt inte vart på några partyn där dansarna haft velouroveraller, eller andra overaller heller för den delen. Han kanske har sett något barnprogram med pyjamasparty, vad vet jag? Liten koll man har på vad småttingarna ser på tv egentligen, skrämmande...

Hej hej! Här står jag i min ouppfållade overall, morsan skärp dej nu!

2 kommentarer:

Jes sa...

Vilken jättemysig overall och mudbyxor. vilken fin blå färg det var på velouren. Byxorna kommer nog göra succe hos den nya ägaren.

Bongi sa...

Storebrorsan har helt rätt; han ser ut som en riktig partydansare!! Vilken härlig overall!!!