fredag 26 oktober 2007

Massa mysplagg

En snabb vända in hos Röda Korset resulterade i ett par roliga symönster. De var redan urklippta och tyvärr saknades största storleken av en overall, men man kan ju lägga på lite själv efter mätning. De torde vara från 70-talet nån gång och om inte annat så kanske jag hinner sy något till de kommande tre småkusinerna. En har redan passerat beräknat datum, en ska komma i november och den tredje i februari. Vad vi vet ska det bli åtminstone en liten tjej, annars är det mest grabbar i kusinskaran. Så det kan bli klänningar sydda vad det lider.


Tänk att de sålde mönster på Konsum "förr", det var tider det!

8 kommentarer:

Gekko sa...

Nu blev jag lite avis! Mönstren ser jättefina ut ju!

Doris Daisy sa...

Åh vad roliga! Är det Röda Korset i Mora eller?

Maria sa...

Jajamensan, i Mora. Har bara varit där ett par gånger, det ligger liksom lite avsides tycker jag, men varje gång hittar man ju nåt skojigt. Däremot har jag inte sett några fina retrotyger där, bara gamla stela polyesterstuvar eller urtvättade pastelliga barnpåslakan... Var får ni tag på alla härliga färgsprakande tyger, lyllosar?

Bongi sa...

Vilken härlig blogg du har! Vilka underbara mönster!! Har också en second hand här i stan där mest äldre verkar lämna kläder vilket resulterar i tanblusar och veckade kjolar men däremot kan man hitta roliga 70-tals mönster där. På Myrorna däremot hittar man de mest galna kläder och roliga tyger men dåligt med mönster...
Måste också säga att du gjort en väldigt fin drakmössa några inlägg bakåt - har också en son som vill vara Batman och polis och brandman och absolut inget vanligt och retro blommigt - glöm det!!! Får frossa i blommor och mönster på lillsyrran istället. Länkar till dig! Tjing!

KLOCKARBARN sa...

Det översta mönstret har jag också fått tag i på men på Myrorna här i stan.

Jes sa...

Vilka underbara mönster, du fick ta på, är lite avis :)

Florin sa...

Åh, vilka underbara mönster! Tröttnar du på dem kan de få flytta hem till mig ;-) :-)

Sweet_candy1 sa...

Hej är en sy intreserad tjej på 12 snart 13 år som letar igäl sig efter priisis sådana byxmönster till min små ksiner Inez och Vanja, och jag undrar om du kan tipsa om någon sida med gratis mönster? Ps. Tack på förhand Ds.