söndag 4 november 2007

Svarta fåret

...eller åtminstone mörkgråa lammet. Tillslut blev "hoodien" (jodå fast i stickat utförande) klar till lillen. Teddygarnet köptes innan han föddes och jag hade siktat på att göra stl 74, men som tur var räckte det till 80. Hade den blivit mindre skulle den vara snabbt urväxt, men nu är ärmarna t o m lite långa. Skönt! Det var helt omöjligt att räkna varv i efterhand, det blev liksom lurvigt på en gång, så jag var tvungen att koncentrera mig till max under jobbets gång, vilket gjorde att det inte blev alltför mycket slöstickande vid tv:n i början. Men sen jag kom igång gick det ganska snabbt, tacka för det när det var så små stycken.

Är relativt nöjd med den, men måste nog justera lite, t ex göra knapphålen aningen mindre och kanske sprätta upp huvan, för mittbaksömmen stämde inte riktigt mot mitt bak på koftan upptäckte jag när den var fastsydd. Mystiskt, den verkar varken sträckt eller rynkig någonstans, men det är också ett förlåtande garn. Med ull så den är varm & gosig!

Garnet Teddy, materialkostnad: 57 kr, knapparna hade jag hemma.

2 kommentarer:

Mannagryn sa...

Jätte söt! Garnet ser super mysig ut. Jag önskar att jag kunde sticka nåt ordentligt, än så länge har det bara blivit halsdukar och små prover.

rino sa...

oj, den måste ha tagit tid att göra! Men den blev jättefin. Roligt med en lite annorlunda stickad grej.
Ser att du länkat till mig - kul! Jag har bytt adress rinosyr.wordpress.com är den nya.