fredag 23 november 2007

Japaner part II

Råkade på en fantastisk samlingsida med japanska böcker och sidor därur. Jag lovar, man kan bli sittande i timmar, om man inte har något bättre för sig... *host*

Rätta mig om jag har fel, men är inte detta walldorfdockor? Det står ju t o m text på svenska. Ett bra sätt att använda velourspill eller hur. Här hittar man den.

Sen hade de en massa böcker med hundkläder också, både sydda och stickade . En regnkappa måste ju jycken ha:

och givetvis en kimono:

Om man skyndar sig så hinner man kanske sticka juldressen:

Ytterligare en julvariant som nog inte tar så lång tid att göra färdig:

Kan det vara möjligt att de klemar mer med hundarna i Japan än vad de gör i Frankrike? Troligt, efter att ha sett detta!

Samlingssidan ser helskum ut men det är bara att klicka sig fram och se var man hamnar. Förutom hundkläder och leksaker finns här många tips på väskor, lappteknik och broderier bl a. Jag har inte lyckats luska ut vad bokstavskoderna står för. Det är ibland beskrivningar och mönster som kan vara användbara, om man har en stor skärm samt kunskaper i japanska, hihi! Men det är utförliga bilder så man kan filura endel själv med.

Men nu har jag inte tid att sitta här, måste sy mig en hamburgare med extra allt, och sushin ser ju också mumsig ut!

3 kommentarer:

Anki på sytt.blogg.se sa...

Fantastiskt spännande, japp det tog sin tid att kolla igenom. Men så inspirerade, synd att man inte kan japanska det verkar finnas mycket spännande

sassamamma sa...

Jo, det är waldorf-dockor, känner igen beskrivningen från när jag var liten och min mamma sydde en. Vilka roliga böcker! *pluggar på japanskan* ;)

Medea sa...

Visst är det waldorf-dockor. De är ju supersöta!!