söndag 29 juli 2007

Droppväska

Efter ihärdigt bläddrande i mönstertidningar och rådfrågande vänner bestämde jag mig för att sy en asieninspirerad jacka med kort ärm att ha på brorsans bröllop. Ägnade mycket tid förra veckan att rita mönster, klippa till och sy den. Inte färdig ännu (knappar ska sys i) men snart är den klar. Kom på att en liten matchande väska kan vara bra att ha, men eftersom jag inte hade beslutat mig vad jag ska ha nertill fick det projektet vänta lite.

Tygaffären där jag brukar jobba när jag inte är mammaledig behövde plötsligt lite extrapersonal, så då såg jag min chans att komma ut i "verkligheten" en stund. Semestrande sambo fick vara hemmapappa på heltid i tre dagar, nyttigt för alla! F som hunnit bli 6 månader har börjat äta alltmer vanlig mat och behöver bara tuttas morgon och kväll numera så allt har gått finfint. Efter gårdagens arbetspass gav jag mig ut på shoppingrunda och eftersom det var lönehelg var de flesta affärer öppna till 4. Perfekt, länge sen man fick strosa runt i affärer helt i sin egen takt, i nästan två timmar, utan att behöva skynda sig hem med griniga barn/sambo... Ännu mer perfekt: brakreor nästan överallt. Fick tag på hyfsat bekväma sandaletter för under hundralappen, en klänning från Lindex, i galet Pucci-aktigt tyg som passar ihop med jackan, till vrakpris samt en hel del barnkläder till stor-pojken. Fodrade jeans och sånt som är knivigt/onödigt att sy själv. På hemvägen kikade jag in på en loppis som just skulle stängas. Jag fick genast ögonen på en liten skinnjacka som möjligen skulle kunna passa M. Velade ett tag men efter att ha fått pruta ner priset från ynka 40 kr till 30 så kunde jag inte låta bli. Lillen skulle ju ändå kunna ha den om några år. Men den funkade faktiskt utmärkt i storlek till M och han har nu en stor del av höstgarderoben färdig, till fyndpris. Jag ä-l-s-k-a-r rea!

Hur som helst, efter ett spionagebesök i en exklusiv väskaffär tog jag idén till handväskan jag svängde ihop idag. Ville ha den så enkel som möjligt eftersom man inte gärna blandar in fler mönster eller många detaljer med Pucci, inte enligt min smak iallafall. Så jag klippte ut fyra droppformade delar i samma sidentyg som till jackan, strök på mellanlägg på två av dem. Sydde sen ihop delarna nertill två & två (lämnade en öppning i botten på foderväskan), fäste fast handtagen på ytterväskan och sen var det bara att sy ihop den med fodret, räta mot räta. Vände genom öppningen och sydde ihop den på maskin. Tog max en halvtimme, skönt med saker som blir färdiga snabbt!


Nu är frågan om fågelhalsbandet passar ihop med det andra?

2 kommentarer:

malin sa...

Nä, jo´bbar du i en tygaffär??? Avundsjuk!!! Vi har inte ens en tygaffär här!

Maria sa...

Hehe, ja man har ju lite fördel i att kunna få tag på material till sina projekt med personalrabatt, men det kan vara en fara oxå, att man köper på sig lite för mycket... Men jag trivs bra där och hoppas kunna få jobba mer framöver än min lilla lilla deltidstjänst.