fredag 12 oktober 2007

Höstväska

Igår kom vintern på besök men idag är det tillbaka till det vanliga igen. En väska nästan färdig (saknas knäppanordning, troligen isydd tryckis). Gillar färgerna, som är mer åt grön-brunhållet än på bilderna. Tygerna är av kraftig bomull och filtad ull. Ullen är från en kjol jag sytt för några år sen till farmor, och den råkade hamna i tvättmaskinen så jag fick tillbaks den för att sy om till något annat. Hon tyckte att jag skulle göra byxor till pojkarna, men de vill nog knappast ha på sig sticksiga yllebrallor... Finns endel kvar att göra lappar eller fler väskor av.

Mönster från Ottobre

Innerficka av ylle så inte luren behöver frysa...

3 kommentarer:

Jes sa...

Vilken härlig väska du sytt!!! Jag gillar den.

Mannagryn sa...

Hej, jag brukar ofta kolla in din blogg och har nu startat min egen under namnet mannagryn, hoppas att det går ba att jag länkar till din blogg. Amanda

Gunnels blog sa...

vilka fina väskor du gör! Jag har sytt en hel del väskor genom åren också, och mycket kläder både tillmig själv och barnen näe de var sm. Nu har jag alldeles tappat lusten för att sy köäder, trots att jag har små barnbarn att sy till - konstig mormor???
I alla fall köpte jag en rolig dansk bok idag där man virar tygremsor runt snören, tunna nylonrep och sedan virar ihop och sicksakcar på symaskinen, så att det blir som korgar! Så snyggt! Då kom jag på mitt berg av klippta matt-trasor som bara ligger och skräpar och ingen vill eller orkar väva av! Det ska bli väskor!
tack för dina gulliga ord på min blogg!