söndag 16 september 2007

Hamstringstider

Bloggen och sömnaden har varit sorgligt försummade senaste tiden, istället har jag fyllt på lagret med hobbyprylar. Dunder-rea på web-Panduro (grejerna har inte kommit än men jag funderar febrilt på var de ska få plats...), påhälsning hos föräldrarna med skinnspill och garn med i bagaget hem. Dessförinnan var vi på trevlig hotellvistelse i Stockholm, bodde på Sergel Plaza och pga sjabbel från deras sida blev vi uppgraderade till sviten, som kallas "Josef Frank" och är smäckad med möbler och konstglas från Svenskt Tenn. Inte så barnvänligt kanske men kändes väldigt lyxigt och exklusivt, inget man får njuta av var dag precis...! De hade även ställt in en bricka med stor fruktskål, läsk & vin. Skulle vara lätt att vänja sig vid sådan behandling, hehe!

M i fåtöljen, dock omklädd i ett Frank-liknande tyg som vi även säljer i tygaffären där jag ibland jobbar...

Sambon "gav" mig några timmar att själv få strosa runt på stan, även det en sällsynt lyx. Nu blev det ju inte så, han ringde nästan genast och förklarade att M var hungrig. Jamen för 17 ge honom mat då - nä så sa jag inte utan man fick ju bege sig "hemåt" för att ordna något, sen ut på shoppingrunda igen. Trodde att han också skulle stå sig ett tag efter den bastanta hotellfrukosten men han hade visst inte ätit lika mycket som jag, fniss! Men vad är det med karlar, varför kan de inte hantera gnälliga barn lika smidigt som vi mammor? Jag drar inte alla över samma kam men min är tyvärr sån ibland. Hade lust att stänga av telefonen efter det. Hann iallafall med besök på Olssons Tyger, Panduro och lite av de vanliga butikerna i centrum. De man helst skulle kikat in på, som Kilotex och allt vad de heter, får vänta till nån gång i framtiden. Köpte bl a jeansstuvar, ett kamotyg, bokstavspärlplatta till 4-åringen som han kan öva alfabetet på (ambitiöst tänkt) och en förträfflig pryl som kallas Quik-knit. Den är redan använd en hel del, blir supersköna mössor på löpande band här hädanefter:

Förkyld minsting demonstrerar glatt en ännu icke färdigställd mysse-i-lite-för-stor-storlek-men-tjusig-ändå!

Afro med inslag av mjäll? Nä en mysse knittad av loppisgarn för en femma, mohair med färgglada duttar i.

Har klippt till ett par skinntofflor i Bobux-stil, men min usla Singer vill inte riktigt samarbeta med läder. Bli knappt några stygn utan bara långa hoppor, måste troligen införskaffa skinn-symaskinsnålar och kanske även en ny symaskin? Eller så får det bli lim & handsömnad...

5 kommentarer:

Jes sa...

Va härligt med lite vardags lyxs i tillvaron. Lyx-svit jo jag tackar:)

Vilken härlig mössa, hur har du gjort den, ser ut som någon gul ram-grej från panduro??

Doris Daisy sa...

Åh, vad härlig. Och vilken URSNYGG fåtölj. Den skulle passa fint här hemma, hör av dig om du tröttnar ;o)

Maria sa...

Eh, ja alltså, fåtöljen finns i Josef Franck-sviten på Sergel Plaza, men jag skulle oxå jättegärna vilja ha en likadan, superskön var den! Kostar nog bara sisådär 30 lakan på Svenskt Tenn (ska checka strax)! Men tyget den är omklädd i kostar endast 129 kr metern, finns på Tygstugan i Mora bl a...

Maria sa...

Rättelse: fåtöljen (568) kostar 21 300 kr (inkl. moms), textil ingår ej i priset, tygåtgång mönstrat tyg: 6,5 m (alltså 838,50 för det tyget), summa 22 138,50, men då ingår nog att de syr klädseln tror jag... Inte billigt men skönt! :)

Jo som Jes gissade kommer den gula ram-grejen från Panduro och är min nya favvohobbypryl. Quick Knit XL för 59 kr, passapå-erbjudande tom 24/10, annars 98 kr.

Doris Daisy sa...

Ååååh, nu fattar jag. Jaja. Jamen dåså, då kan jag ju brar beställa en då ;o)

Och nästan rätt i geografigissningen, men längre söderut. Ganska precis 12,5 mil...