fredag 21 september 2007

Höstfägring

Det luktar redan juligt i vårt kök! Jag har nämligen hittat en utslagen tazett ute i trädgården. Planterade ut lökar från förra julen och trodde aldrig att de skulle överleva för de såg helt döa ut. Men nejdå, de tog sig och växte nåt alldeles enormt under rabarbern.

Tack vare den så frös de heller inte när första frosten kom nu i veckan och jag skyndade mig att gräva upp dem. Förhoppningsvis kommer de igen i december, liksom amaryllisen jag sommarförvarar i rabatten brukar göra...

Tog även in ett par avbrutna pelargoner, jag kan bara inte slänga blommor som det fortfarande är något liv i! Då får de hellre pryda köksbordet några dagar.


Äldste sonen, M, gillar att klä ut sig ibland, oftast till polis eller Batman, och för att få lite variation sydde jag en drakhuva förra året. Det är först nyligen han har börjat använda den, har dock inte lyckats få honom att ställa upp på bild med den än. Den är gjord av plysch och något blankt matelasserat tyg. Ska försöka knäppa ett kort när han är drakpolis eller muterad batdrake.


1 kommentar:

Thea sa...

Å vilken häftig drakmössa! Förstår att den måste vara succé!