måndag 27 augusti 2007

Skogens fynd

Idag var vi ute på en picknick, smågrabbarna och jag. Lite blåsigt & höstlikt, sol emellanåt men riktigt mysigt! Rätt som det är ser jag: "oj här finns visst lingon" tittar lite mer: "OJ, här finns ju LINGON, massor!". Att det dignade är en underdrift. På en kvadratmeterplätt hade man ledigt fått ihop flera liter, om man haft med bärplockare och hink. Vi plockade med oss några kvistar hem, lite blåbärsris med bär också. Nu låg platsen i direkt sol, man får nog hålla sig ett litet tag till innan riktiga säsongen börjar, men sen... blir det plocka av.
(Obs, detta är EN kvist!)

2 kommentarer:

Doris Daisy sa...

Härligt. Någon som vattnat med doping, just på denna fläck, kanske? Själv har jag inte rört bären vi plockade förra året, vi är ingen syltfamilj. Vi spanar efter kantarellerna istället, dem är det värre åtgång på!

Maria sa...

Nä i vanliga fall är inte jag heller någon sylt- och saftmorsa, men rårörda lingon är ju så gott & enkelt! Man kan göra den så sur man vill (=godare än köpesylt till blodpuddingen!) och billigt blir det. Plocka kan tom va ganska kul om det finns mycket på tuvorna, då kommer hamstern i en fram... : )