måndag 7 april 2008

Ytterligare några väskor

I väskboken finns även en beskrivning av den så populära dagisväskan (här ett exempel från Jes/Man Made), men i vändsydd version. Kunde ju varit större, F är ingen liten bäbis men heller ingen jätte! Nästa gång ska jag dubbla måtten.

Sydde den av ett Byggare Bob-tyg och som foder en kraftig svart väv. Inte helt självklart i beskrivningen hur den skulle sys men efter lite testande & sprättande gick det vägen. Det blir alltså inga synliga sömmar alls och några kantband behöver man inte trilskas med, skööönt! (Säger jag som inte fått in någon rutin på att sy kantband snyggt!)

Nästa väska är sydd av en möbeltygstuv och fodrad med en gammal duk. Möbeltyget är jeansblått men rätt som det var har de vävt olika ränder av färgglatt chenillegarn... vet ej om det är ett fabriksprov eller om tyget ska vara så? Det röda som handtagen är gjorda av var fasttråcklat på stuven så det var en riktigt "fyndig" bit!

1 kommentar:

Jes sa...

Ännu mer snygga väskor!!!! Va söt med en liten dagis väska, har sätt på någon annan blogg där hon oxå gjort en liten variant. har oxå tänkt de, nu fick jag ny inspirstion :)