onsdag 30 april 2008

Blomtossor

Ylletoffel-säsongen är kanske över för den här gången, men kunde ändå inte låta bli att göra ett par i doppresent. Det är samma mönster som de här, storleken större, och av samma material som den här, alltså ihopfiltad lammullströja.

Sydde langettkanter av turkost lingarn och tyckte det passade med blommor som dekoration...

...eftersom ägarinnan heter Flora! "Halkskyddet" är skrivet med Touch textile volume från Panduro, det sväller när man strukit på det i 3 minuter, knivigt för det ville gärna fastna i underlaget. Men tillsist blev det nästan som jag ville iallafall.

Tänkte att de skulle växas i till hösten eller så, men neejdå nu var de alldeles lagom i storlek. Nåja vi har ju rätt stora fötter i familjen (flickan är sönernas kusin)! Var skärpan hamnade vet jag dock inte.

måndag 7 april 2008

Ytterligare några väskor

I väskboken finns även en beskrivning av den så populära dagisväskan (här ett exempel från Jes/Man Made), men i vändsydd version. Kunde ju varit större, F är ingen liten bäbis men heller ingen jätte! Nästa gång ska jag dubbla måtten.

Sydde den av ett Byggare Bob-tyg och som foder en kraftig svart väv. Inte helt självklart i beskrivningen hur den skulle sys men efter lite testande & sprättande gick det vägen. Det blir alltså inga synliga sömmar alls och några kantband behöver man inte trilskas med, skööönt! (Säger jag som inte fått in någon rutin på att sy kantband snyggt!)

Nästa väska är sydd av en möbeltygstuv och fodrad med en gammal duk. Möbeltyget är jeansblått men rätt som det var har de vävt olika ränder av färgglatt chenillegarn... vet ej om det är ett fabriksprov eller om tyget ska vara så? Det röda som handtagen är gjorda av var fasttråcklat på stuven så det var en riktigt "fyndig" bit!

tisdag 1 april 2008

Dotty-bag

Den japanska väskboken jag beställde från Ebay kom för ett tag sen. Jättefin och med utförliga beskrivningar, både bilder och skrivtecken. Nu har jag inga vidare kunskaper i japanska tyvärr men man får prova sig fram lite. Det mesta är ändå ganska logiskt.

Jag har testat några modeller, här kommer första bilderna. Det är en enkel vändbar liiiten handväska som är bandkantad upptill.

Med mycket inspiration från Naíma, som är så duktig på att blanda mönstrade tyger!

De flesta väskorna verkar rätt nätta i storlekarna, kommer nog öka på måtten senare för att få bättre proportioner till välväxta nordbor...