torsdag 24 januari 2008

Flitens lampa...

...lyser inte här. Nej nu börjar det urarta totalt, detta var ju från början tänkt som en syblogg men har alltmer blivit "diverse"! Så kan det gå när man inte kommer åt sin gamla Singer såsom förr, mycket beroende på att lillen inte är särskilt road av att se på såna aktiviteter längre och när han sover går det inte heller för han vaknar på direkten av höga ljud numera. Destovärre ligger sovrummet vägg i vägg med arbetsrummet, hur dumt som helst.

Såg någonstans en utmaning som går ut på att visa sin favoritlampa och den hakar jag på, i brist på annat... är det någon som känner sig manad att visa sin så varsågod!

Lampfoten kommer från en loppis i Alingsås, eller om det var Borås. En obearbetad björkvedbit med ett metallrör i, ganska harmlös men desto charmigare. Skärmen köpte jag på Rättviks marknad i höstas, tycker den ger ett mysigt ljus och så är jag ju svag för prickigt!

lördag 19 januari 2008

Nostalgitripp

Lite nya smycken måste man ju göra sig till vårkanten, börjar med ett synnerligen lättgjort halsband. Det är ett gammeldags bokmärke som jag klippt till i samma storlek som en glasplutt från IKEA, med lite vattendroppseffekt. Limmade ihop det med ett snäckskalshänge, på med alltsammans på en antik silverkedja och snipp snapp blev det ett rart smycke.

Men oj vad svårt att fota det, blixten reflekterades i glaset och skärpan hamnade helt åt skogen fel så jag tog säkert 50 bilder innan det blev en där man ser motivet någorlunda. Med årstidens klena dagsljus gick det inte heller att få till något utan blixt, eller så är det kameran som kunde varit bättre, vad vet jag?

Materialkostnad: ca 5 kronor + kedjan som jag inte vet värdet på riktigt, men högt affektionsvärde eftersom jag fått det av min kära mormor.

onsdag 16 januari 2008

Kalebass?

För att testa hur mycket tvättpåsen rymmer knölade jag ner en t-shirt och lillens badrock. Då fick den nästan en form av en vas jag skulle vilja ha... nåja man kan väl säga att det finns plats för mer och den skulle kunna funka som just tvättpåse på resor.

Glamourglans

måndag 14 januari 2008

Nätt kasse

I brist på symaskinsaktivitet får quick-knitmojängen (från Panduro) komma till användning lite. Har haft ett spräckligt bandgarn liggande länge & väl utan att veta vad jag ska göra av det. Så fick jag en idé att man kanske kan göra en väska, vilket egentligen var tanken från första början. Ett nystan offrade jag på projektet, och har sen ett kvar till annat, vad nu det ska bli? Hur som helst blir det en väldigt elastisk kasse, både på bredden och höjden. Handtagslösningen har jag inte kommit på än, förmodligen blir det påtade snören som träs i upptill. Skulle kunna passa bra att ha smutstvätt i på resor, så slipper man den träliga plastkassen som är alldeles för tät.

Håller på att försöka bestämma mig vilken japansk pysselbok jag ska beställa, lutar åt en med jättehärliga väskor. Här finns massor att välja på, inte är de dyra heller!

tisdag 1 januari 2008

Gott Nytt 2008

Nääää är det verkligen en månad sen jag skrev här senast?! Måste ha fått en överdos av intryck på den japanska hemsidan för något vidare pysslig har jag inte känt mig. Förutom några overall- och byxlagningar samt en haklapp till en ny liten kusinvitamin har symaskinen fått vila. Men det får det bli ändring på nu...

Som ett tecken på att detta året ska bli klokt, genomtänkt och givande, på alla plan! Eller nåt...

Mönstret till den här ugglan (japansk, vad annars, hehe!) såg jag tidigt i höstas, glömde bort var, men hittade det igen på ett annat ställe, till min stora lycka. Ytterst lättsydd men söt! Tog lite rester från de filtade tröjorna, tar aldrig slut verkar det som. Fylld med kuddstopp och lite plastgranulat så han står stadigt. Helge, han heter så, trivs rätt bra under benjaminfikusen.