torsdag 30 augusti 2007

Roser

Efter diverse utsvävningar ska jag nu visa ett pysselresultat för en gångs skull: ett somrigt halsband såhär i sluttampen av säsongen. Man kan ju alltid hoppas att det blir fler hyfsat varma dagar, men just för tillfället känns det illa höstigt!

Jag kombinerade stora ros-glaspärlor med mindre mjölkvita och turkosa sidenmatta. Skulle gärna satt dit ett maffigt hänge om jag hade haft något passande, men det får duga sådär. Det som är bra med såna hära smycken är att man så lätt kan göra om dem när man tröttnat, vilket jag brukar...

onsdag 29 augusti 2007

Ännu en fågelgrej

Har just "upptäckt" (nåja, han är ju redan ganska känd!) Magnus Ugglas blogg, så sjuuukt rolig! Inte helt otippat kanske, karln har t ex fått Povels karamelodiktstipendium och det kan väl knappast vara pga marschmusiken han gör, utan de genialiska texterna. I bloggen är han uppfriskande vass med härlig humor och självdistans. Produktiv är han också, flera inlägg om dagen. Mötte honom på Stureplan för några år sen, han är så liten & nätt att man känner sig som en tjock giraff i jämförelse. Det var på vippen att jag hejade, hur pinsamt hade inte det vart? Han tar upp det ämnet, att morsa på kändisar, i ett av sina inlägg. Nu låter det väl som jag är kär, och det är jag faktiskt, åtminstone i bloggen... tihi

Här har Magnus med sig strykjärnet ut för han har nån noja att han ska glömma det på annars och bränna ner huset...

måndag 27 augusti 2007

Skogens fynd

Idag var vi ute på en picknick, smågrabbarna och jag. Lite blåsigt & höstlikt, sol emellanåt men riktigt mysigt! Rätt som det är ser jag: "oj här finns visst lingon" tittar lite mer: "OJ, här finns ju LINGON, massor!". Att det dignade är en underdrift. På en kvadratmeterplätt hade man ledigt fått ihop flera liter, om man haft med bärplockare och hink. Vi plockade med oss några kvistar hem, lite blåbärsris med bär också. Nu låg platsen i direkt sol, man får nog hålla sig ett litet tag till innan riktiga säsongen börjar, men sen... blir det plocka av.
(Obs, detta är EN kvist!)

måndag 20 augusti 2007

Kråkväska

Igår blev presentväskan klar. Den liknar mest en röd kråka och var tämligen rolig att sy. Det enda krångliga var att få i fodret, det stretade rejält att vändsy i väsköppningen. Gratismönster från Ottobre och sydd av tygrester, det enda som kostade något var volymvlieselin och lite plastgranulat till benen. Jag uteslöt volangen, tryckknappen samt passpoalerna. Vingarna funkar som fickor, en fiffig detalj tycker jag. Nästa gång blir det nog inget granulat men däremot lite vadd i fossingarna som inte tynger ner lika mycket.

fredag 17 augusti 2007

Lookalike

Jag såg just en bild som påminde så mycket om denna, nästan kusligt lika! Men så söta!!

Broderiet finns att beställa på Hemflit.

Flower fairies

Man kan väl inte annat än bli kär i blom-älvorna som den engelska konstnärinnan Cicely Mary Barker målat. De är kanske i sötaste laget, men jag skulle vilja brodera en av kuddarna som finns här (fast de kommer nog färdiga) eller de här tavlorna. KAN dock vara lite för avancerade alt tidskrävande för någon som knappt ens sytt korsstygn, eller...?
Andra projekt på gång är en väska till en liten kusin-kicka som ska fylla 3 år, samt en stickad jack-kofta till lillen. Köpte mörkgrått teddygarn innan han var född (neutral färg så det förslår!) men bara 4 nystan så det gäller att den blir färdig innan han växt alltför mycket... nog för att det säkert finns mer att få tag på. Ska bli kul att börja trixa med stickorna igen, var ett tag sen sist!

måndag 13 augusti 2007

Tandtroll



I samband med bröllopet gjorde vi en avstickare ner till Borås för att eventuellt fynda tyger/kläder samt besöka djurparken. Det blev inte så mycket shoppat men desto mer tjo & tjim i parken. M var helt salig över att få se alla de stooora djuren (elefanterna, girafferna och aporna var populärast, lejonen hade just ätit så de var för slöa...), inte minst dinosaurierna i plast eller drakhuvudet som var entré till en utställning, tror jag.

Dagen inkluderade även ponnyridning och traktoråkning!



Det gällde att koncentrera sig, därav den något sammanbitna minen. Går ju inte att skratta och köra samtidigt, liksom...

Lillen nöjde sig med något stillsammare aktiviteter, i sin urvuxna blåbärsmössa. Att gunga är mysigt! Nästa gång vi far dit kan de köra ikapp på traktorn kanske? För fler besök lär det bli, en alldeles supergemytlig djurpark är det och man inbillar sig iallafall att djuren trivs och har relativt stora ytor att röra sig på. När jag bodde i Borås, för mer än ett decennium sen, gick jag ofta i närliggande skogar och då kunde man ibland höra tigrarna och lejonen ryta, mäktig känsla.
Bröllopet var också riktigt trevligt, med efterföljande middag vid Hornborgarsjöns strand. Roliga tal, några på mer eller mindre förståelig västergötska (vässjötska?), mumsig mat och bra arrangerat för barnen med fiskedamm, filmvisning och "egen" middag. Blev fläckar på jackan, skulle förstås lämnat in den på kemtvätt men jag tänkte att asch, handtvättar själv. INTE ett bra beslut, siden förlorar mycket av sin glans i vattentvätt. Färgförändring blev det också, så nästa gång jag ska på bröllop kan jag ju ha samma klädsel och ändå se annorlunda ut. Perfekt, hehe! Foten i kläm, jajamensan.